Dafo-sammutusjärjestelmät

Kone Jare on Dafon maahantuojan valtuuttama virallinen tarkastaja ja tarkastuksia tehdään ympäri suomen.

FORREX – optimaalinen sammutusjärjestelmä työkoneisiin

Sammute, jota käytetään FORREX-järjestelmissä, on suunniteltu ajoneuvokäyttöön. Se sammuttaa palon tehokkaasti sekä palavissa nesteissä kuten diesel, bensiini ja hydrauliikkaöljy että palavissa kuitumaisissa aineissa kuten puu, turve ja hake. Sammute vaimentaa nopeasti ja tehokkaasti liekit esim. vahingoittuneesta polttoaineletkusta vuotavan polttoaineen tai vuotavasta hydrauliikkaletkusta roiskuvan öljyn. Sammute muodostaa myös kalvon puumurskeen tai vastaavan päälle estäen uudelleensyttymisen. Palon jälkeinen siivoaminen on helppoa. Säiliöt eivät ole paineistettuja. Käytön jälkeen konetila voidaan pestä runsaalla vedellä.

Toiminta

Palo havaitaan lämpöilmaisimilla, joita keskusyksikkö valvoo, se laukaisee vuorostaan sähköisen laukaisupään. Ponneaine paineistaa säiliön ja säiliössä oleva mäntä työntää sammutteen ulos säilöstä putkiston ja suuttimien kautta. Sammutusjärjestelmän aktivoituessa annetaan palohälytys hälytystorvella sekä ohjauspaneelissa olevalla merkkivalolla.

Mahdolliset laitteiston katkaisutoiminnot esimerkiksi moottorin pysäytys tai polttoaineen syötön katkaisu, jotka on kytketty keskusyksikköön aktivoituvat Järjestelmä voidaan myös laukaista käsilaukaisuyksiköstä.

Toimintalämpötila +90 – -30℃ , lisävarusteella voidaan saavuttaa jopa -57℃ toimintalämpötilan.

Katso video Dafo Forrexin toiminnasta

Työkoneet ovat erittäin alttiita tulipaloille, koska niissä on suuria määriä palavia nesteitä ja niihin kertyy helposti suuret määrät palokuormaa.

Paras keino ehkäistä vahingot on asentaa työkoneeseen konekohtaisesti suunniteltu Dafo Forrex -sammutusjärjestelmä.

Dafo Forrex on vakuutusyhtiöiden hyväksymä sammutusjärjestelmä (FK-127 ja FK-128)

IMG_0209

JÄRJESTELMÄTYYPIT

 
HUOM! Palovaarallisessa ympäristössä olevissa työkoneissa tulee olla SBF 127 mukaan puoliautomaattinen tai automaattinen sammutusjärjestelmä.
  • image1_pienempi
  • Forrex CAT DSC4464_pieni
  • KJ Volvo dafo
  • KJ CIMG1905
  • SVK-system15L_gasgen_CV-01_pienempi

Kiinnostuitko tai heräsikö kysymys? Ota meihin yhteyttä!